EEN FAMILIEWAPEN LATEN MAKEN | Heraldisch Houtsnijder

Een familiewapen laten maken, Patrick Damiaens Heraldisch beeldhouwer

Wanneer familiewapens precies zijn ontstaan of wat de oorsprong ervan is weet men niet. Men neemt aan dat mensen van een bepaalde gemeenschap symbolen gebruikten om zich te onderscheiden van andere gemeenschappen of groepen. Veel mensen konden toen immers niet lezen of schrijven.

Vast staat, dat ridders in de middeleeuwen op de helm, het harnas en op het schild symbolen of wapens aanbrachten, om zo aan vriend en vijand te tonen wie ze waren. Een dergelijk wapen was onherroepelijk verbonden met deze persoon en zijn familie.

Heraldisch Familiewapen  in hout. Familie Brück (D)

Heraldisch houtsnijwerk  Helm en helmteken in hout gesneden

Het Wapen verloor zijn functie als identificatiemiddel maar bleef behouden als symbool om aan te tonen; ik behoor tot deze familie.

Als men trouwde konden beide familiewapens  in een nieuw wapen verenigd worden, het zogeheten ‘Alliantiewapen’.  Dit type van Heraldisch wapen is nog steeds in gebruik  en kan nog steeds door heraldisch tekenaars ontworpen worden en deze bijzondere opdracht in hout gesneden, uitgevoerd worden.

 

Tip ! Het is een origineel, uniek en mooi huwelijksgeschenk of aandenken voor 25- of 50-jarig jubileum.

Laat uw persoonlijke  heraldisch familiewapen in hout snijden. Het enige wat we nodig hebben is een goede foto of tekening van het wapen.

Heraldisch wapen van Schotland in hout zonder en met heraldische kleuren

Familiewapen van 't Hooft (US) in hout uitgevoerd

Miniatuur snijwerk, 13cm doorsnede.  Heraldisch wapen Gravestein (NL)

 

In de portfolio van mijn website zijn enkele voorbeelden te zien van  verschillende uitvoeringen en toepassingen van heraldische wapens die door ons zijn vervaardigd.

Laat uw persoonlijke  Heraldisch Familiewapen in hout snijden. Het enige wat we nodig hebben is een goede foto of tekening van het wapen. 

Heraldische Gemeentewapens of Verenigingswapens in hout gesneden kunnen door ons van de heraldische kleuren, van bladgoud en bladzilver voorzien worden. Deze laatste twee technieken geven het familiewapen een exclusieve en karaktervolle uitstraling.Ook voor een jubileum of een andere gelegenheid zijn met de hand gesneden Heraldische Wapens in hout een graag gezien cadeau.

Wij helpen u graag bij uw keuze.

Vraag ons vrijblijvend om informatie of een offerte.